| mięso
  • Zdrowie

    Kuchnia węgierska

    Kuchnia węgierska kojarzy się z pikantnymi smakami. Gulasz węgierski, którego bazą jest papryka, kiełbasa, przyprawy, które podkreślają smak potrawy. Placki ziemniaczane z sosami czy różnego rodzaju sosy. Kuchnia Węgierska należy do kuchni środkowoeuropejskich. Bazuje ona na mięsie, warzywach i owocach.   Najpopularniejszą przyprawą jest tutaj papryka czerwona. Potrawy są doprawiane papryką słodką oraz ostrą. Kuchnia…

    Read More
  • Zdrowie

    Kuchnia chińska

    Kuchnia chińska wydawać by się mogło, że podobna do japońskiej. Grzyby mun mun, pędy bambusa, warzywa duszone na patelni. Kuchnia chińska to przede wszystkim różnorodność smaków. Kuchnię chińską można podzielić ze względu na różnice w dobieraniu składników to potraw, przypraw oraz sposobów przyrządzenia.   Warto wyróżnić odmianę kuchni chińskiej, pekińską. Podstawą pożywania są tutaj bułeczki…

    Read More
  • Zdrowie

    Kuchnia meksykańska

    Kuchnia każdego kraju jest inna. W Meksyku każdy dzień rozpoczyna się od bardzo sytego śniadania. Należą do nich tortille z różnymi sosami. Bardzo popularne jest tutaj guacamole. Należy pamiętać, że kuchnia meksykańska jest pikantna. Opiera się na na potrawach bogatych w kukurydzę oraz rośliny strączkowe.   Można tutaj wyróżnić blisko 20 różnych gatunków fasoli. Kuchnię…

    Read More
load more